Lifestyle

3 tips for succes & motivation @school

Na een leven vol studeren, komt mijn schooltijd nu al bijna tot een einde. Ik begon als kleine kleuter op de Sint-Jozefschool in Schiedam. De basisschool werd opgevolgd door vijf leerjaren HAVO, waarna ik besloot om Media en Entertainment Management te studeren op InHolland in Rotterdam. Media en Entertainment Management is een veelzijdige opleiding waarbinnen aandacht wordt besteed aan marketing, communicatie, muziek, televisie, film en radio. Ik koos de opleiding omdat ik simpelweg geen idee had wat ik ‘later’ wilde worden.

We zijn nu bijna vier jaar verder en ‘later’ komt steeds dichter bij. Twee jaar geleden kwam ik er ein-de-lijk achter dat mijn hart bij een baan in de mode ligt. Want wat is er leuker dan van je passie je beroep te maken?

Zoals bijna iedere andere opleiding, eindigt ook de mijne met een afstudeeronderzoek. Een scriptie schrijven vergt ontzettend veel tijd en discipline. Op sommige dagen werk ik heerlijk aan mijn scriptie en op andere dagen zie ik het helemaal niet meer zitten. Dan wil ik nooit meer opstaan uit bed, mijn scriptie verscheuren en een einde aan mijn opleiding maken. Een situatie die veel studenten vast wel zullen herkennen. Ik heb geleerd dat er verschillende manieren zijn om meer motivatie te krijgen voor je opleiding. Mijn ‘tips for succes & motivation @school’ wil ik daarom graag met jullie delen.

1. Stippel een doel voor jezelf uit en leer daar naartoe
Het klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Sommige mensen weten van jongs af aan al dat zij dokter of tandarts willen worden. Anderen switchen tien keer van opleiding en hebben nog steeds geen idee waar zij zichzelf later zien. Maak een lijst van dingen die je leuk vindt en kwaliteiten die je hebt. Probeer deze aan elkaar te linken en wie weet rolt jouw droomjob er spontaan uit. Door naar een doel toe te werken, werk je met meer plezier omdat je weet waarvoor je het doet.

2. Werk samen
Elke ochtend je wekker om 7:00 uur zetten om vervolgens de hele dag aan je scriptie te werken vergt veel discipline. Discipline die maar weinig mensen hebben, omdat zij hun tijd zelf mogen indelen. School vertelt je niet meer dat je verplicht opdrachten moet afmaken en anders strafwerk krijgt. Je werkt nu aan een rapport voor je eigen toekomst en moet jezelf zien te motiveren. Samen werken biedt daarvoor een mooie uitkomst. Zo kun je elkaar vragen stellen als je niet verder komt en helpen waar nodig. Daarbij is het natuurlijk ook veel gezelliger om samen te werken.

3. Houd een agenda bij
Structuur is de key voor een goede balans tussen relaxen en werken. Door werkuren in te plannen, houd je ook tijd over voor leuke dingen. Je werkt een vast aantal uren met pauzes, waardoor je efficiënter werkt. Deze manier werkt beter voor je concentratie. Daarbij is het ook fijn om toe te leven naar een moment van ontspanning na je werk. Want wat is er heerlijker dan voldaan op de bank ploffen na een productieve dag werken?

Dit waren mijn ‘3 tips for succes & motivation @school’!
Hoe blijven jullie gemotiveerd?

XOXO

 

 

 

Standaard

16 gedachtes over “3 tips for succes & motivation @school

  1. Annabelrianne zegt:

    Ik herken me hierin goed! Motivatie zoeken voor een scriptie is moeilijk… Ik werkte altijd bij mijn vakgroep op de universiteit, waarbij ik mijn project deed, dus dat was de grootste drijfveer om te gaan (als je om 11 uur aan kwam werd je raar aangekeken) en ook hard te werken. Als ik een dagje thuis was deed ik meteen helemaal niks! Dus goede tips 🙂 en ik kan ook echt niet leven zonder mijn agenda!
    Liefs XXX

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s